آموزش دف در ایران بسیار پرطرفدار است. دف، یک ساز کوبه ای پوست صدا محسوب می شود که تشکیل شده از یک حلقه چوبی و پوست نازکی است که روی آن کشیده شده است. داخل جدار این حلقه چوبی تقریبا ۴۰ حلقه فلزی وجود دارد. حلقه های دف با فاصله مساوی قرار گرفته امد و باعث ایجاد یک صدای زنگ گونه می شوند. همراهی این صدا با صدای کوبش پوست صدایی دلنشین و هیجانی به وجود می آورد.
تاریخچه دف
تاریخچه ساز دف به ایران باستان برمی گردد. دف به شکل چهار گوش در در تمدن ایلام وجود داشته و شکل دایره ای آن نیز در 1300 قبل از میلاد در مصر وجود داشته. در دوران پیش از اسلام این ساز در موسیقی ایرانی و کُردی حضور داشته است و با ورود اسلام دف به خانقاه های کردستان رفت و استفاده عرفانی به خود گرفت. تا اینکه نهایتا در سال 1353 توسط محمدرضا لطفی و بیژن کامکار این ساز وارد موسیقی عمومی و غیر عرفانی هم شد.
انواع دف:
انواع دف عبارتند از دف طلقی و پوستی و دف خورشیدی و پوست خورشیدی.
جنس دف های پوستی معمولا از پوست گاو و یا آهو است. اما متداول ترین دف موجود دف طلقی است که نوعی پلاستیک را با فشار به حلقه چوب پرس می شود.
دف خورشیدی رنگی است بر روی طلق که معمولا باعث می شود صدای حلقه ها با وضوح و زیبایی بیشتری شنیده شود.
تولید دف پوستی نیز معمولا بیشتر در کردستان اتفاق می افتد.
دوره های آموزش دف:
دوره های آموزش دف در این آموزشگاه به صورت خصوصی زیر نظر یکی از برجسته ترین اساتید دف کشور برگزار می گردد. هنرجویان آموزش دف را به صورت آکادمیک و با متد روز از سطح مبتدی تا فوق پیشرفته فرا خواهند گرفت. در آموزش دف هنرجویان می توانند از مزیت های ویژهای برخوردار شوند. کلاس دف به صورت ترم آکادمیک برگزار می گردد و هنرجویان در پایان هر سطح می توانند گواهی پایان دوره سطح مبتدی، متوسطه و یا پیشرفته را دریافت نمایند.